Zaproszenie do Rudawki Rymanowskiej dla smakoszy steków i hodowców



Koniec z zapisywaniem się  na listę  klientów pragnących kupić w sklepie ekologiczną wołowinę. Koniec z czekaniem na importowane dostawy prawdziwie miękkiego wołowego mięsa. Sytuacja diametralnie się poprawia, a dowodem tego jest m.in. ekologiczna plenerowa wystawa w Rudawce Rymanowskiej, połączona z merytoryczną konferencją. Dzięki finansowaniu z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego i staraniom wielu organizacji z Podkarpacia, a także zaangażowaniu specjalistów z  dziedziny ekonomiki rolnej, certyfikacji ekologicznej i agrodoradców  rusza przedsięwzięcie mające wpływ na rynek tak istotny zarówno dla hodowców, jak i konsumentów. Wołowina w jakości BIO cieszy się poważaniem szefów kuchni i dietetyków. 

I właśnie w Rudawce Rymanowskiej są w programie pokazy kulinarne i degustacja produktów oraz  dań z tak doskonałej wołowiny.

Wszystkich zainteresowanych, zwłaszcza  hodowców i  smakoszy krwistych steków zaprasza Stowarzyszenie "Polska Ekologia" na czas od 25 do 27 sierpnia 2017 r, ; zaś konferencja pt. "Ekologiczna wołowina szansą na rozwój" odbędzie się 26 sierpnia 2017 r w godz. 11.30 - 13.30. W programie  poruszone zostaną m.in. tematy certyfikacji produkcji zwierzęcej, marketingu, dobrych praktyk w ekologicznej hodowlach oraz współpracy w grupach operacyjnych.

Bohdan Juchniewicz odp. za PR w Stowarzyszeniu "Polska Ekologia"

Se



Wolny od wirusów. www.avast.com

Komentarze

Popularne posty